Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kapusta wloska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 głowki
Wywar: 500 ml
śmietana 200 ml
żółtko jajek 1 sztuka
ser starty 60 g
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Gałka muszkatołowa cała Prymat trochę
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kapusta wloska

Kapuste umyc, pokroic na cwiartki, zalac goracym wywarem. Gotowac bez przykrycia 15 min. Osaczyc z wywaru, przelozyc do plaskiego zaroodpornego naczynia posmarowanego maslem.
Smietane ubic z zoltkiem. Dodac polowe sera, pieprz, sol, papryke, galke i
sherry. Wymieszac i wylac na kapuste. Posypac pozostalym serem, wstawic do
piekarnika. Piec kilka minut w temp. 220żC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak