Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa 2 szkl
cukier drobny 1 szkl
margaryna 200 gram
sok z cytryny 4 łyżki
skórka z cytryny
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

1- Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem 2- Dodajemy rozpuszczona Kasię 3- nadal ubijamy dodajemy make z proszkiem do pieczenia sok z cytryny i skórkę starta z cytryny 4- Masę przekładamy do formy z kominem 5- Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut 5- Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 06.07.2012 17:49
uwielbiam babki :)
cooleczka 14.01.2012 12:42
domowe pysznosci
stokrotka 14.11.2011 11:52
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak