Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 gram
kako 4 łyżki
mleko 2 łyżki
białko 6 szt
cukier drobny 1 szk
sok z cytryny 2 łyżeczki
rodzynki 100 gram
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: bezy :)

1 Białka ubijamy z cukrem dodajemy sok a cytryny ubijamy tak długo aż będzie sztywna beza 2 Do rękawa wkładamy białko i wyciskamy na papier do pieczenia bezy duszki rodzynki wkładamy jako oczy 3 Pieczemy w 140 stopniach godzinę drzwiczki maja być niedomknięte ja sobie wsadziłam łopatkę drewnianą 4- Po wysuszeniu bezy przygotowujemy polewę czekoladową do zrobienia buziek i czapeczek 5-Kasię rozpuszczamy w rondelku dodajemy mleko i kakao podgrzewamy tak długo aż zgęstnieje 6- maczamy główki duszków krecim delikatnie by czekolada ściekła i w takiej pozycji ma na zastygać robimy wykałaczką wychodzą duszki potworki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.07.2012 08:58
fajne
1j1o1l1a1 14.11.2011 12:54
super cudaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak