Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
margaryna
mąka 1,5 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka.

Kroki postępowania

1
mięso przyprawić
Krok 1 - Duszone żeberka. foto
2
włożyć na rozgrzany tłuszcz i zarumienić, następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości
Krok 2 - Duszone żeberka. foto
3
gdy mięso już miękkie wyjmujemy i zaciągamy sos wodą z mąką
Krok 3 - Duszone żeberka. foto
4
smacznego:)
Krok 4 - Duszone żeberka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 14.05.2012 20:13
klasyczne a dobre:)
Wacław 23.02.2012 10:43
pyszny obiadek,mniam
stokrotka 14.11.2011 11:36
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak