Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos mięsno-pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 700 g
pieczarki 500 g
cebula 5 sztuk
kucharek do smaku
Bulion grzybowy 2 szklanki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: sos mięsno-pieczarkowy

karkówkę kroimy k kostkę, smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodajemy pokrojoną w cieniutkie piórka cebulę, po kilku minutach dodajemy bulion i pieczarki pokrojone w plastry dusimy do miękkości, można zageścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.03.2013 22:13
bardzo fajny sosik
Dorian 27.06.2012 08:05
pycha
Wiesława1 15.05.2012 15:30
super
marcinek 06.03.2012 08:49
Super
marcinek 06.03.2012 08:49
Super
marcinek 06.03.2012 08:49
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak