Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 1 szt
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
jajko 6 szt
mąki pszennej 1 szklanka
mąki zaiemniaczanej 1 szklanka
olej słonecznikowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Obie mąki przesiewamy do miski razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę o temp. pokojowej miksujemy z cukrem i żółtkami z jajek. Gdy będzie jednolita konsystencja to dodajemy olej oraz mąkę. Z białek ubijamy pianę i drewnianą łyżką łączymy z pozostałą masą. Formę smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wypełniamy ciastem.Pieczemy w 180 C około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.01.2012 21:52
polecam :)
Anna771 21.01.2012 19:11
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak