Sposób przygotowania

Z łososia robimy filety i kroimy je na 4 kawałki, robimy marynatę z oliwy, sezamu i natki, posmarować nią łososia i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie grillować łososia z każdej strony na patelni grillowej. Gotujemy wodę z kostką rosołową i włożyć różyczki brokuła, gotować 5 minut, następnie odcedzić i brokuła przelać zimną wodą, niech odcieknie na durszlaku i przełożyć na talerz, na wierzchu poukładać rozdrobnione kawałki grillowanego łososia. Ugotowaną marchewkę pokroić w ćwiartki i posypać sałatkę, posypujemy ją również 3 łyżkami kukurydzy. Przygotować sos mieszając 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego i opakowaniem sosu blue cheese, zrobić nim kleksy na sałatce. Całość posypać czosnkowymi grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !