Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z piekarnika z dodatkiem pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
keczup 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
siekana pietruszka 2 łyżki
kartofle 400 szt.
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z piekarnika z dodatkiem pietruszki

Przygotować w miseczce marynatę do karkówki z 4 łyżek keczupu, 2 łyżek oliwy z oliwek, opakowania Fixu Soczysta karkówka oraz 2 łyżek siekanej pietruszki, wszystko dokładnie wymieszać i posmarować marynatą mięso cały kawałek. Karkówkę wkładamy do załączonej do fizu torebki i zamykamy klipsem. Woreczek z mięsem wkładamy do brytfanny, nakłuwamy worek w kilku miejscach. Wkładamy brytfannę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 60 minut z włączonym termoobiegiem. Pod koniec pieczenia nacinamy torebkę, aby mięso się lekko zrumieniło. Mięso wykładamy na deskę i ostrym nożem kroimy w dość grube plastry i podajemy z gotowanymi kartoflami, polanymi sosem z pieczenia, dekorujemy kawałkami pomidora i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 05.02.2012 16:51
pychota
pacpaw 14.11.2011 22:12
nigdy nie piekłem karkówki w piekarniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak