Sposób przygotowania

Ryby dokładnie sprawić, oczyścić z łusek, wypłukać kilkakrotnie, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odłożyć na ok. 1 godzinę. Płatki migdałowe zrumienić lekko na suchej patelni, odłożyć. Rybę oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie obtoczyć w mące pełnoziarnistej dociskając panierkę ręką. Tuszki kłaść na rozgrzaną patelnie z olejem, smażyć po 7-10 min. z każdej strony. Dobrze zrumienione wykładać na talerz i posypać płatkami migdałowymi. Podawać z ziemniakami i chrzanową marchewką.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam pstrąga! Z migdałami...super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ślicznie wyszedł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    migdały i pstrąg to naprawdę bardzo dobre połączenie!
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    apetyczna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !