Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z ryżu i smażonej kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa swojska 10 dag
ryż brązowy 1 torebka
sól
sos sojowy
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z ryżu i smażonej kiełbasy

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie . Na patelni smażymy bez tłuszczu plasterki kiełbasy . Gdy się zarumienią wykładamy je a na patelnie wkładamy ryz i go lekko podsmażamy aby złapał aromat kiełbasy .doprawiamy pieprzem do smaku.Wykładamy na talerz dodajemy kiełbasę i ozdabiamy dymką .Kropimy sosem sojowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 14.11.2011 06:30
Posypujemy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak