Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wołowe z kapustką, imbirem i curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
serek topiony 100 g
cebula 1
curry do smaku
imbir do smaku
wołowina 500 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wołowe z kapustką, imbirem i curry

Mięso pokroić na 6 plastrów, lekko zbić. Oprószyc sola, pieprzem i posmarować serkiem topionym. kapustkę poszatkować drobno, wrzucić do wrzatku na 2min. Odcedzona kapustę rozłożyć na mięsie od strony posmarowanej serkiem, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką lub związać nitką. Roladki obsmażyć, podlać woda i dusic ok, 1,5h, aż będą miękkie. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać soli, imbiru i curry, oprószyć mąką, dodać resztę kapusty, doprawic śmietaną, ewentualnie bulionem i śmietaną i dusic jeszcze 15min. Bardzo smaczne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak