Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 6 plastrów, lekko zbić. Oprószyc sola, pieprzem i posmarować serkiem topionym. kapustkę poszatkować drobno, wrzucić do wrzatku na 2min. Odcedzona kapustę rozłożyć na mięsie od strony posmarowanej serkiem, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką lub związać nitką. Roladki obsmażyć, podlać woda i dusic ok, 1,5h, aż będą miękkie. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać soli, imbiru i curry, oprószyć mąką, dodać resztę kapusty, doprawic śmietaną, ewentualnie bulionem i śmietaną i dusic jeszcze 15min. Bardzo smaczne!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !