Sposób przygotowania

Mąkę i jajka zagniatamy na ciasto, jak na makaron. Jeśli jest zbyt suche możemy dodać odrobinę wody.Jeśli za rzadkie, podsypujemy odrobinę mąki. Odstawiamy na 15 minut aby \"odpoczęło\". Przygotowujemy farsz. W rondelku rozmrażamy szpinak. Dodajemy do niego ser. Mieszamy aby składniki się połączyły. Doprawiamy śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową . Odparowujemy wodę. Na koniec dodajemy porwane w rękach listki bazylii. Czekamy aż ostygnie. Ciasto makaronowe wałkujemy, lub robimy płaty w maszynce do makaronu. Kroimy na kwadraty o boku 4-5 cm. Kładziemy na każdy odrobinę farszu. Zlepiamy tak, aby wyszły trójkątne pierożki, których końce następnie łączymy na kształt kopertek. Gotujemy nasze koperty w osolonej wodzie około 5 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia1

    szpinak + feta :) i like it!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do pierożków barszczyk mam i szklaneczkę dla Ciebie też...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobre pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    uwielbiam takie połączenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !