Sposób przygotowania

Z mąki,0,5 szklanki cukru,margaryny,5 żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części i dwie z nich wkładamy do lodówki. Jedną część wykładamy na blachę,na ciasto kładziemy jabłka pokrojone w kawałki. Na tarce trzemy jedną część ciasta i posypujemy jabłka. Białka ubijamy na pianę z 1 szklanką cukru,na koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną,wylewamy na blachę. Na samą górę dajemy trzecią część ciasta startą na tarce. Pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Polecam! :)

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    no ... zjadłabym kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !