Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
kasza manna
sól
Majeranek suszony Prymat
kapusta 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z kapustą

Kapustę drobno kroimu i gotujemy w wodzie. Po przestudzeniu dodajemy do mięsa razem z poszatkowaną cebulką,kaszą manną i bułką oraz jajkiem. Dobrze mieszamy,przyprawiay do smaku i robimy kotlety. Podsmażamy delikatnie na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zaleamy je sosem pomidorowym (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/172027/sos-do-golabkow.html) i wkładamy do piekarnika na niecałą godzinę na 180 stopni.
Pyszne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 31.12.2011 09:28
hmm poezja smaku
jolanta19 24.11.2011 20:11
też je robię
SyMiki 14.11.2011 12:28
pychotka
artur7 14.11.2011 07:04
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak