Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 250 g
margaryna 200 g
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1/2 lyżeczki
kruszonka
masło 100 g
mąka 100 g
cukier 3 łyżki
Nadzienie:
jabłka 1 kg
sok z cytryny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 1 szkl
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z kruszonką

biszkopty rozdrobnić wymieszać, połączyć z cukrem, mąką, proszkiem i margaryną przełożyć do formy do pieczenia i ugnieść. Mąkę z masłem i cukrem zagnieść i wstawić do zamrażalnika na pół godziny.Jablka obrać poszatkować, skropić sokiem z cytryny wymieszać z bułką i cynamonem, rozłożyć na cieście posypać kruszonką, piec około 50 min w tem 180 .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.06.2012 15:23
pyszne
Ewa111 24.11.2011 20:39
ciekawy przepis na szarlotkę
traktorek 23.11.2011 16:19
ciekawe
Margo1 21.11.2011 07:21
smaczna
Margo1 21.11.2011 07:21
smaczna
teresa18 20.11.2011 20:16
z jabłkami pyszna
rzenia15 19.11.2011 20:05
pychota
kuklik 15.11.2011 10:49
pych
ewaa 14.11.2011 21:03
uwielbiam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak