Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z piersią kurzęcą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 0,7 kg
woda 1,5 l
cukier 1 łyżka
seler 1
ser żółty 100 g
ziemniaki 100 g
pierś kurzęca 150 g
czosnek 1 ząbek
oliwa
pieprz do smaku
sól do smaku
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z piersią kurzęcą

Cukier upalić na karmel na suchej patelni. Cebulę pokroić w piórka, ziemniaki w kostkę i dodać na patelnię. Zalać winem. gdy wino w połowie już odparuje, zalać wszystko wodą i dodać pokrojony seler. Gotować około 15 minut na wolnym ogniu. Całość zmiksować i dodać pieprz i sól. Pierś przyprawić solą i pieprzem i podsmażyć na oliwie na złocisty kolor. Następnie pierś pokroić w paseczki i dodać do zupy. Całość posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.12.2011 17:24
na pewno smaczna
Margo1 06.12.2011 17:24
na pewno smaczna
marchewka 27.11.2011 23:57
ciekawy pomysł
Norgiusz 26.11.2011 09:10
smacznosci
Tyszak 14.11.2011 10:49
Bardzo dobre :)
Tyszak 14.11.2011 10:49
Bardzo dobre :)
Tyszak 14.11.2011 10:49
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak