Sposób przygotowania

Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja polecam, jeśli macie troszkę więcej czasu, przygotować swoje własne pierożki, to na pewno wzbogaci i ulepszy smak. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy nasze pierożki. Przygotowujemy sos. Jeśli jest z torebki, podobnie jak mój, wystarczy zastosować się do instrukcji na opakowaniu. Jeśli jednak wolicie przyrządzić go własnoręcznie, to 2 rozbełtane żółtka, małe opakowanie śmietany (200g) 18%, 50g startego parmezanu gotujecie na malutkim ogniu, ciągle mieszając. Następnie wystarczy posolić go do smaku i gotowe. Pierożki w naczyniu do zapiekania posypujecie startym żółtym serem, następnie polewacie sosem i zapiekacie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 30-40 minut, w zależności od tego jak szybko zapieka Wasz piekarnik. Zapiekankę tę polecam na ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Szybkie i smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mniaaaaam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !