Sposób przygotowania

Do miski wlewamy mleko, cukier i drożdże. Mieszamy,aż drożdże się rozpuszczą. Odstawiamy na kilka minut, by drożdże zaczęły pracować. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy starannie, aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto, które nie będzie się nam kleiło do rąk. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na jakieś 20 minut. Starajmy się wybrać do tego jakieś ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10-12 części. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy nasze bułeczki i odstawiamy ponownie, aby wyrosło .Po upływie około 20-30 minut pieczemy bułeczki w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne te pchełki.... a co u kotków?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super chrupiące :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !