Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z łopatki w sosie dyniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
sól
pieprz
czosnek 2-3 ząbki
dynia 30 dkg
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z łopatki w sosie dyniowym

Kroki postępowania

1
mięso nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinkę do lodówki
Krok 1 - pieczeń z łopatki w sosie dyniowym foto
2
obsmażamy z każdej strony, podlewamy lekko wodą dodajemy lekko rozgniecione czosnki w łupinkach, kilka ziaren ziela i listek laurowy dusimy około 1 godz
Krok 2 - pieczeń z łopatki w sosie dyniowym foto
3
następnie wkładamy rozdrobnioną dynię dusimy do miękkości, miksujemy na jednolitą masę
Krok 3 - pieczeń z łopatki w sosie dyniowym foto
4
mięso dzielimy na porcje i polewamy powstałym sosem.
Krok 4 - pieczeń z łopatki w sosie dyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.11.2012 19:39
ten sos powinien być szerzej poznany. Przyznam, że nigdy go nie robiłem i smaku nie znam, ale sam pomysł jest godny wyróżnienia
dianix 15.01.2012 11:00
sosu takiego nie jadlam takze, same nowosci, super!:)))
dianix 15.01.2012 11:00
sosu takiego nie jadlam takze, same nowosci, super!:)))
Rogalik 11.12.2011 21:06
super
Tika4444 25.11.2011 09:23
apetyczny, wypróbuję
berys18 24.11.2011 07:47
zaintrygował mnie Twój przepis, zwłaszcza pomysł na sos
kuklik 22.11.2011 12:21
rewelacja
smakoszek 20.11.2011 11:14
pyszne mięsko
Wacław 19.11.2011 21:09
świetny przepis !
irenka 17.11.2011 20:06
smaczny obiad
Mati13 14.11.2011 09:47
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak