Sposób przygotowania

Orzeszki pini grillujemy na patelni. Czosnek, bazylię, gotowe orzeszki i parmezan dobrze miksujemy. Gotowe pesto doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy odrobinę oliwy. Z cista francuskiego wycinamy 1cm paseczki i pędzelkiem smarujemy po nich pesto, zwijamy w spiralkę. Paluszki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210st C, na blaszcę wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy 10 minut. Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    bardzo lubię pesto, ale chyba nie odważyłbym się robić go samemu (kiedyś chciałem ale odstraszyła mnie cena orzeszków pini - coś chyba 20zł za 100g). Ale przepis ciekawy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !