Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z PESTO

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
orzeszki pini 30 gram
parmezan starty 50 gram
oliwa 150 ml
ciasto francuskie opakowanie
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z PESTO

Orzeszki pini grillujemy na patelni. Czosnek, bazylię, gotowe orzeszki i parmezan dobrze miksujemy. Gotowe pesto doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy odrobinę oliwy. Z cista francuskiego wycinamy 1cm paseczki i pędzelkiem smarujemy po nich pesto, zwijamy w spiralkę. Paluszki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210st C, na blaszcę wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy 10 minut. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szpindorio 23.01.2012 20:42
bardzo lubię pesto, ale chyba nie odważyłbym się robić go samemu (kiedyś chciałem ale odstraszyła mnie cena orzeszków pini - coś chyba 20zł za 100g). Ale przepis ciekawy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak