Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka rybna z szafranem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 80 dag
por 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 6 łyżek
sól pieprz szafran do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupka rybna z szafranem

cebulę zeszklić na maśle dodać pokrojone w paski warzywa i smażyć ok 5 minut wlać 5 szklanek wrzącej wody doprawić 12 pręcików szafranu utłuc i rozprowadzić z 2 łyżkami wywaru i dolać do zupy dołozyć filety pokrojone gotować ok 10 minut połączyć ze śmietaną i posypać natką doprawić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak