Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowo-miętowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mięta liście 4
czosnek ząbki 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowo-miętowe

Masło trzymamy w ciepłym miejscu, aby było elastyczne. Listki świeżej mięty ucieramy moździerzu z sola morską. Dodajemy do masła. Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Po dodaniu do masła wyrabiamy widelcem na jednolitą masę. Dobre masełko do owoców morza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 24.09.2012 09:00
Smaczne połączenie!
sylwia / sytofala 19.11.2011 19:04
ta miętka brzmi kusząco :)
Mariusz10 18.11.2011 23:25
lubie takie masła smakowe
BernadettaP 16.11.2011 08:39
super !
Jolanta_P-S 15.11.2011 18:20
jeszcze nie robiłam zmiętą muszę sprawdzić
eduszo
eduszo 14.11.2011 11:56
Dobre są takie masełka smakowe.
MAR3STA 13.11.2011 23:38
świetne!
Katarzyna/kate1980 13.11.2011 21:36
ciekawe z mięta :)
Agnieszka_B 13.11.2011 20:43
Uwielbiam masła smakowe!
Monika111 13.11.2011 20:09
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak