Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsno-warzywny sos do placków ziemniaczanych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
marchew 2-3 sztuki
cebula 3 sztuki
por 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
bulion 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: mięsno-warzywny sos do placków ziemniaczanych

karkówkę kroimy w niewielką kostkę, smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy pokrojone w półplasterki cebulę, pora i marchew, gdy całość się poddusi zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone w grube plastry pieczarki, doprawiamy i dusimy jeszcze 10 minut, można zagęścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 29.02.2012 12:04
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak