Sposób przygotowania

Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    A to ciekawe, kotlety z ryby:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszne są takie mielone z rybki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !