Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 250 g
cebula 2 szt
jajko 3-4 szt
kasza manna 6 łyżek
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
oliwa do smażenia
panga 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.01.2012 09:13
lubię
wedith1 17.02.2011 05:35
Pyszne są takie mielone z rybki!
Malinka 13.08.2010 21:44
A to ciekawe, kotlety z ryby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak