Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane filety rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana gęsta 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
musztarda 2 łyżki
suszone zioła 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane filety rybne

Filety rybne rozmrozić i natrzeć przyprawami Następnie zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby się dobrze schłodziły W tym czasie robimy sos: śmietanę lekko ubić z musztardą, połączyć z czosnkiem i ziołami, doprawić do smaku. Filety obtaczamy w bułce i obrumieniamy na patelce Następnie przekładamy do natłuszczonej formy do zapiekania i zalewamy sosem , posypujemy tartą bułką Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok 30 min aż na zapiekance się przyrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 11.09.2011 21:48
pyszności
joanna77 21.08.2011 21:46
super
jolaxa 14.01.2011 17:12
mmmmmm
iwona332 18.09.2010 13:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak