Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy go i przepłukujemy wodą. Posiekaną cebulę smażymy na oleju. Do ryżu dodajemy zmielone mięso, jajka cebulkę oraz przyprawy. Farsz mieszamy i odstawiamy. Z kapusty usuwamy głąb i wkładamy ją do gotującej się wody. Na liść nakładamy farsz i zwijamy je od nasady. Gołąbki układamy w garnku. Zalewamy całość wywarem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Jakim wywarem? Tym z kapusty? Ja robię sos pomidorowy do gołąbków.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Jakim wywarem? Tym z kapusty? Ja robię sos pomidorowy do gołąbków.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !