Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki
jajko 2
ryż 500 g
mięso mielone 500 g
sól
pieprz
cebula 2 główki
tłuszcz 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy go i przepłukujemy wodą. Posiekaną cebulę smażymy na oleju. Do ryżu dodajemy zmielone mięso, jajka cebulkę oraz przyprawy. Farsz mieszamy i odstawiamy. Z kapusty usuwamy głąb i wkładamy ją do gotującej się wody. Na liść nakładamy farsz i zwijamy je od nasady. Gołąbki układamy w garnku. Zalewamy całość wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 15.11.2011 22:04
mniam
treonina 13.11.2011 18:32
Jakim wywarem? Tym z kapusty? Ja robię sos pomidorowy do gołąbków.
treonina 13.11.2011 18:32
Jakim wywarem? Tym z kapusty? Ja robię sos pomidorowy do gołąbków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak