Sposób przygotowania

Do rondla wkładamy masło i pokruszoną czekoladę i ustawiamy na większym garnku z wrzącą wodą. Mieszając podgrzewamy aż składniki się stopią i połączą. Jajka rozbijamy oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukru na puch a następnie wlewamy do ciepłej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy. Nie przerywając mieszania dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy, skórkę pomarańczową i brandy. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywna pianę, następnie wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Pianę dodajemy do masy czekoladowej i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Podłużną formę natłuszczamy i posypujemy mąką a następnie przekładamy na nią gotowe ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 50 min.

Komentarze

  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Hmmm dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Muszę wypróbować wygląda bardzo zachęcająco ;).
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Dziękuję za komentarz ale zdjęcie nie jest mojego autorstwa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !