Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina a la Milanese

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
jajko
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina a la Milanese

Schab pokroić na 4 kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Rozbić jajko, dodać do niego posiekaną drobno pietruszkę i utarty ser żółty. Obtoczyć w jajku kotlety,a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak