Sposób przygotowania

Mięso umyć ( może być to rónież karkówa lub \"ładna\" łopatka), poktoić na drobne kawałki. Na patelnie wlać odrobinę tluszczu ok. 2-3 łyzki (w zalezności od rodzaju mięsa i jego ilości), następnie dodać mięso. Wszystko posypać przyprawą kebab-gyros do smaku.
Mięso smażymy aż będzie miękkie.

Ważnym elementem potrawy jest sos czosnkowy\'
Składniki:
-majonez
- mleko ( lub jogurt naturalny)
- 1-2 ząbki czosnku
-szczypta cukru
-szczypta soli
-szczypta papryki słodkie, może być tez ostra
-pieprz biały ( może być też czarny)

Przygotowanie:
majonez rozcieńczyć z mlekiem do uzyskania płynnej konsystebcji, dodac czosnek (wg własnego smaku) oraz przyprawy.

Całość podawać na tależu z warzywami ( pomidory w plastrach, ogorki w plastrach, brokół gotowany, kukurysza, kalafior itp.). Sos podajemy w osobnym naczyniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    bardzo prosty i smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    tez robie cos podobnego i jest pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wersja smakowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    uwielbiam gyrosa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    szybko znika ze stołu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    często na szybki obiad tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !