Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i włoszczyzny 600 ml
pieczarki 300 g
smalec 60 g
mąka 60 g
śmietana 50 g
sól 10 g
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Ugotować wywar. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy poszatkować i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Sporządzić w tłuszczu zasmażkę i rozprowadzić wywarem. Dodać śmietanę i przyprawy, zagotować. posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 22.12.2011 21:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak