Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
cukier 20 dag
mąka pszenna 25 dag
kisiel cytrynowy 1 op
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 op
cukier waniliowy 1 op
tłuszcz do formy
serek homogenizowany 25 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ucierać i dodawać margarynę, mąkę, kisiel, proszek do pieczenia oraz serek waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Formę do pieczenia natłuścić i przełożyć ciasto. Piec ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.02.2014 12:31
ciekawy pomysł na pyszne ciasto, babka zawsze się sprawdza
Ela15 30.11.2013 11:10
super babeczka
olkaaa 21.02.2013 15:35
uwielbiam babkę
smakoszek 05.11.2012 10:58
niezawodne ciasto:)
Izabela28 10.10.2012 10:59
zapowiada się pyszna babka:)
Andysz 21.05.2012 20:27
pychotka;)
alaaa 13.02.2012 10:44
extra babka,polecam
Wafelek2601 31.01.2012 23:32
lubi? babk?
Magdalena1110 14.11.2011 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak