Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki marynowane

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 2 kg
cebula biała 6 szt
sól 3 łyżki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 2 l
cukier 6 łyżek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki marynowane

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić, odciąć nóżki i dokładnie wypłukać. Następnie wrzucić do garnka i obgotować ok 10 min. Cebulę pokroić w piórka, posolić i wymieszać.
Krok 1 - Opieńki marynowane foto
2
Z octu, wody i przypraw zagotować zalewę. Ja solę tylko cebulę, a zalewy już nie solę.
Krok 2 - Opieńki marynowane foto
3
Napełnić słoiki grzybami wymieszanymi z cebulą, zalać zalewą i zapasteryzować ok 3 min.
Krok 3 - Opieńki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.08.2013 12:01
świetne na zakąskę
Wacław 16.11.2012 09:28
lubię takie !!!
gacopierz23 15.11.2012 17:47
fajne do wódeczki :)
barbara11561 04.11.2012 09:09
nigdy nie zbierałam tych grzybów,ale w tym roku się dałam skusić i muszę przyznać,że są świetne:)
Kas2 10.04.2012 18:59
bardzo lubię
artur7 26.01.2012 13:44
pycha
Mariusz10 14.12.2011 19:36
dawno nie jadłem
Mysiunia 14.11.2011 09:27
z chęcią bym zjadła:)
Agnieszka_B 13.11.2011 20:45
Są znakomite!
Krystyna32 13.11.2011 16:48
uwielbiam !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak