Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Odcedzić i drobno posiekać albo zmelić w maszynce do mięsa. bić 2 jajka. Cebulę utrzeć na tarce i udusić na maśle. Dodać podamażoną cebulę do kalafiora oraz bułkę tartą, przyprawić do smaku pieprzem. Uformować kotleciki, maczać w rozbitym jaju i bułce tartej.Usmazyć na tłuszczu na rumiano

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    jeszcze nie jadłam takich, wypróbuje, bo przepis prosty
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Skoter

    robiłam, smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    często robię bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Extra pomysł na kalafiora
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    uwielbiam kalafiora pod każdą postacią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !