Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1
sól 1 łyżka
pieprz 1,5 łyżeczki
suszone morele 1 garść
oliwa 1/2 szklanki
skórki cytrynowej 2 łyżeczki
sól
pieprz
zblanszowany por
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony indyk

Indyka natrzeć solą i pieprzem, nadziać pokrojonymi jabłkami. Rozgrzać piekarnik do temp. 170 stopni. Wymieszać oliwę z natką, skórką cytryny, solą i pieprzem. Połową sosu polać indyka. Piec ok. 1,5 godziny, polewając resztą oliwy. Piec jeszcze godzinę. Przed podaniem ozdabiamy paskami pora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak