Sposób przygotowania

Wsypać jeżyny do garnuszka i zasypać 4 łyżkami cukru. Dusić chwilę mieszając aż zaczną się rozgotowywać. W wodzie rozpuścić 1 łyżkę mąki i wlać do jeżyn .Gotować aż zgęstnieje.
W drugim garnuszku zagotować mleko ( odlać 1/2 szklanki )z resztą cukru, masłem i aromatem waniliowym .Rozrobić w pozostawionym mleku 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującego się mleka .Zrobić budyń.
Nektarynki wypestkować i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.
W 4 pucharki rozłożyć budyń. Na budyń położyć jeżynowy kisiel i posypać go nektarynkami.
Podawać na ciepło lub ostudzony.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawa nazwa ,a deser wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    superowa aranżacja- chodzi mi o runy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PIĘKNIE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !