Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel z warzywami i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 50 dag
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
margaryna 1/3 kostki
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Farsz:
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa śląska 1 pęta
bułka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel z warzywami i kiełbasą

Mięso dać do miski. Bułkę rozmoczyć w wodzie. Odcisnąć ją z wody, dodać do mięsa, wbić jajko. Wymieszać. posolić , popieprzyć. Dodać przyprawę kucharek. Cebulkę drobno pokroić, zeszklić na margarynie. Dodać do mięsa. Dokładnie wszystko wyrobić. Wziąć trochę mięsa, dać na rękę i roplaszczyć. Marchewkę, cebulę i kiełbasę pokroić w paski. Dawać po trochu na rozplaszczone mięso i zwinąć w roladkę. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 18.07.2012 08:53
pyszny obiadek
Justyna Jussstiii 15.11.2011 10:00
super
owocówka 14.11.2011 09:31
jutro na obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak