Sposób przygotowania

CIASTO: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do tego cukier i ubijać do momentu uzyskania gęstej piany. Następnie zwolnić mikser do najmniejszych obrotów i wmiksować żółtka. Później wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia i kakao i dodawać do masy po trochu i mieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. w formie keksówce.

MASA: 3/4 szklanki mleka zagotować. W reszcie rozpuścić: żółtka, mąkę, cukry i wymieszać dokładnie. Następnie gdy mleko zacznie się gotować wlać rozpuszczone składniki i mieszać do momentu zagotowania się masy. Odstawić do ostudzenia. Gdy wystygnie utrzeć margarynę i dodawać po trochu masy. Później dodać spirytus i kakao. Na koniec zetrzeć czekoladę i dodać startą do masy.

Ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Następnie przełożyć większą połową masy i przykryć drugą częścią. Posmarować wierzch resztą częścią masy i posypać startymi kostkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    może, nie królewskie, ale...smakowite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    królewskie :D pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wiele jest ciast pod tą nazwą, tego nie próbowałam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !