Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
wędzony boczek 150 g
musztarda do smarowania
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- dod smaku
oliwa do smażenai
mąka \\do obtaczania
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Marchew, cebulę obrać i pokroić w słupki .
Boczek również pokroić w słupki.
Każdy płat mięsa posmarować musztardą, położyć po kawałku marchewki, cebuli i boczku i zwinąć rolady.
Spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Rolady zalać wodą tak aby były przykryte, dodać liść i ziele i dusić prawie do miękkości. Posolić, popieprzyć i dolać maggi do smaku.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.01.2012 16:46
Mniam
wedith1 03.05.2011 10:11
Mniam!!!!!! Aż mi się zachciało zrazików :)
pioge7 06.01.2011 12:16
naprawdę musi byc dobre
eli_555 11.10.2010 21:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak