Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w śmietanie II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40 dag
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
majeranek trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w śmietanie II

Fasolę namoczyć wieczorem poprzedniego dnia albo zalać zimną wodą, zagotować i odstawić na 2 godziny. Gotować do miękkości w tej samej, osolonej wodzie - czerwoną ok. 20 minut, - Jasia - ok. 30 minut. Garnek zdjąć z ognia. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na maśle. Odcedzić fasolę. Jeżeli odlewamy wodę od razu, skórka na fasoli pęka. Dołożyć fasolę do cebuli, posolić, popieprzyć, dodać cząber lub majeranek, zamieszać i smażyć kilka minut. Dodać śmietankę, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak