Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 800 g
mąka 1 łyżka
słonina 1 łyżka
śmietana trochę
ocet winny trochę
sól do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki po polsku

Buraki wyszorowac, wytrzec do sucha, nastepnie upiec w piekarniku.
Upieczone buraki obrac ze skory. Drobno posiekac lub zemlec w maszynce.
Z maki i sloniny zrobic rumiana zasmazke, rozprowadzic smietana i poddusic
w niej buraki. Doprawic cukrem, sola i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak