Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
jaja 2 szt
cebula 2 sztuki
olej 1/2 szkl
sól do smaku
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze śledzi

Śledzie oczyścić, dokładnie wypłukać, usunąć ości. Ryby zemleć w maszynce. Cebulę umyć, drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. W miseczce
wymieszać zmielone śledzie, cebulę, 1 łyżkę tartej bułki,śmietanę, wbić jajka i posolić. Jeszcze raz dobrze wymieszać i formować małe kotleciki. Obtaczać je w tartej
bułce i smażyć na rumiano, na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak