Sposób przygotowania

Ciasto: oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy, stopniowo dodając na przemian cukru i żółtka. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na brytfannę i pieczemy ok. 30-35 min.
KREM Z Nutelli: ucieramy nutelle z margaryną.
Wiśnie w robionym kisielu: pół szklanki soku z malin bądź wiśni( ja stosuję sok własnej roboty) mieszamy z łyżką mąki ziemniaczanej. Wlewamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy wydrylowane wiśnie, które zostały z likieru wiśniowego. Mieszamy.
Biszkopt kroimy na dwie części i przekładamy kremem z nutellą. Przykrywamy. Na wierzch nakładamy wiśnie i rozsmarowujemy. Na wierzch nakładamy ubitą śmietanę kremówkę. Posypujemy utartą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    Super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !