Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
pomidory 3 szt
ryż 10 dag
czosnek 1 ząbek
biała fasola 20 perłowa
przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Białą fasolę namoczyć na noc. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Ziemniaki i fasolę zalać 6 szklankami wody, gotować 20 min. Po tym czasie dodać opłukany ryż oraz pomidory doprawić przyprawą KUCHAREK i gotować następne 20 min. Zmiażdżony czosnek utrzeć z masłem oraz ziołami prowan¬salskimi i włożyć do wazy. Ser wrzucić do gorącej zupy, przyprawić zupę do smaku, wymieszać, wlać do wazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krista 10.02.2014 23:38
Wyglada apetycznie, chociaz sama wole bardziej zageszczone /zawiesiste/ :)
kriso 22.05.2011 15:26
ciekawy przepis
magical66 10.05.2011 23:16
superowa
nikusonka 14.02.2011 23:20
bardzo lubię
Tika4444 12.02.2011 17:36
ulubiona zupa mega męża
Magdalena80 10.02.2011 09:49
dobra
Adamorek 27.01.2011 13:16
fajne
szajba2 24.01.2011 16:06
smaczna i zdrowa
Dorota61 06.01.2011 19:17
pychotka
Małgorzata106 23.11.2010 22:05
fajny i prosty przepis
Małgorzata106 23.11.2010 22:04
fajny i prosty przepis
berys18 18.11.2010 08:51
fajna fasolówka
rakow2
rakow2 11.10.2010 14:10
apetycznie
Barbara55 07.09.2010 15:05
apetyczna wygląda ta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak