Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony sos maślany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szalotek 5
masło 4/5 kostki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony sos maślany

Szalotki po umyciu drobno siekamy. Następnie wrzucamy je do garnka i dodajemy 1/4 litra czerwonego wina. Po czym należy zagotować na dużym ogniu. Płyn należy prawie całkowicie wygotować, tak by dno garnka było zaledwie wilgotne. Dodać schłodzone masło w kawałkach i rozmieszać trzepaczką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak