Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki w sosie kaparowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Steki wołowe 6
olej 5 łyżek
kapary 6 łyżek
śmietana 2/5 litra
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Steki w sosie kaparowym

Steki smażymy na z obu stron na ostrym ogniu, oprószamy solą. Następnie zdejmujemy z patelni i polewamy odrobiną tłuszczu ze smażenia, przykryć i trzymać w cieple. Na patelnie wlewamy wino, które należy zagotować. Dodajemy kapary i śmietanę, gotujemy mieszając przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne. Mięso razem z tłuszczem przekładamy na patelnię, podgrzewamy w sosie na wolnym ogniu przez 5 minut. Po czym wykładamy na półmisek. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak