Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryz z szynka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 250 gram
śmietana 2 lyzki
żółtko jajek 2 sztuki
szynka 200 gram
maslo i tarta bulka do formy
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryz z szynka

Ryz pluczemy,zalewamy 1.5 litra wody i gotujemy 20 minut.Osaczamy i studzimy.Szynke drobno kroimy.Zoltka ubiajamy ze smietana.Mieszamy ryz z zoltkami i szynka.
Naczynie do zapiekania wysmarowujemy maslem i posypujemy tarta bulka.Ryz wkladamy do naczynia i pieczemy 25 minut w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 26.08.2010 15:57
interesujące
Dorota71 26.08.2010 15:29
z chęcią wypróbuję ten przepis
Emilia22 26.08.2010 15:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak