Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
ziemniaki 1 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

ziemniaki ugotuj.odcedz przecisnij przez praskę.dodaj mąke i wyrób na gładkie ciasto.uformuj kuleczki o wielkości orzecha włoskiego,lekko spłaszczaj je i z jednej strony rób palcem lekkie dziurki.w garnku zagotuj osoloną wodę i wrzucaj kluski.po wypynieciu wyjmij łyzką i rozkładaj na półmisku.podawaj z masełkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak