Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik morelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg
cukier 15 dag
twaróg 50 dag
cytryna
jajko 3 szt.
budyń waniliowy
Biszkopty 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik morelowy

Morele pokroić na pół, wyjąć pestki. Jedną trzecią moreli odłożyć. Resztę pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, skórką otartą z cytryny i sokiem. Dodać twaróg i budyń, wymieszać. Połączyć z pokrojonymi morelami i ubitą na sztywno pianą z białek. Masę serową wlać do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. kiedy ostygnie, polać roztopioną polewą. Udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak